Leczo z wiejską kiełbasą i żółtą cukinią
Składniki
- 300 g dobrej, wiejskiej kiełbasy
- 3 czerwone papryki
- 1 zielona cukinia
- 1 żółta cukinia
- 6 pomidorów malinowych
- 1 duża cebula
- 1 ząbek czosnku
- pół łyżeczki słodkiej i ostrej papryki
- sól i pieprz
- oliwa do smażenia
Instrukcje
Na rozgrzanej patelni podsmażyć pokrojoną kiełbasę i cebulę oraz ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Papryki umyć, usunąć gniazda i pokroić w kostkę. Dodać do kiełbasy. Smażyć kilka minut. Cukinię umyć, nie obierać, pokroić w większą kostkę i wrzucić na patelnię. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w kostkę i dodać do warzyw i kiełbasy. Doprawić solą, pieprzem i słodką i ostrą papryką. Dusić pod przykryciem 10 minut. Posypać pietruszką i podawać z pieczywem.