Bitki wieprzowe w sosie pieczeniowym
Składniki
Instrukcje
Mięso delikatnie rozbić, posolić, popieprzyć z obu stron i wrzucić na rozgrzany olej. Obsmażyć z każdej strony na mocno brązowy kolor. Żeby sos miał piękny, ciemny kolor mięso należy bardzo mocno przypiec, ale uważać, żeby nie przypalić. Jak już będzie skwierczeć na patelni dolewamy wodę, tak aby zakryły mięso, dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek i dusimy pod przykryciem do miękkości. Co jakiś czas mieszamy i dolewamy wodę, tak aby nasze bitki były zakryte. Po około godzinie, jak już mięso będzie miękkie, rozrabiamy mąkę w małym słoiczku z wodą i wlewamy do powstałego sosu energicznie mieszając. Doprawić w razie potrzeby solą i pieprzem. Można podawać z ziemniakami i z buraczkami lub z wszelkiego rodzaju kaszą.
Dziś wypróbuję 🙂 mam nadzieje, że wyjdą takie apetyczne jak na zdjęciu 😀
http://s29.postimg.org/gioc584g7/550.jpg
a to moje 🙂
jeszcze do artystycznego przygotowania mi trochę brakuje… ale w smaku pewnie takie same 😀
Polecam przepis! 🙂
Wygląda bardzo apetycznie 🙂 Dziękuję!