Młoda kapusta duszona z marchewką i koperkiem
Szybki dodatek do obiadu lub podawana z pieczywem może posłużyć jako osobne danie.
Składniki
- 1 główka młodej kapusty
- 1 marchew
- 2 cebule
- pół pęczka kopru
- 3 łyżki oleju
- sól i świeżo zmielony pieprz
Instrukcje
Kapustę umyć, usunąć stare liście i poszatkować. Na dużej patelni lub woku rozgrzać olej, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dusić kilka minut. Dodać pokrojoną w plasterki marchew oraz kapustę, smażyć kilka minut, mieszając. Dolać pół szklanki wody, przyprawić solą i pieprzem i dusić pod przykryciem około 10 minut od czasu do czasu mieszając. Pod koniec wsypać pokrojony koperek. Wymieszać. Podawać z młodymi ziemniaczkami lub jako dodatek do obiadu.
Bardzo smaczny i prosty przepis,tego szukałam ?