
Pączki z serkiem homogenizowanym
Przygotuj pączki z serkiem homogenizowanym według naszego prostego przepisu i delektuj się pysznym smakiem. Robi się je bez drożdży, bez wyrastania i bez czekania! Wystarczy wymieszać łyżką składniki i po chwili mamy gotowe mini pączusie, idealne na jeden gryz. Tylko trzeba uważać, bo te małe, słodkie kuleczki są baaardzo uzależniające 😉
Składniki
- 300 g serka homogenizowanego waniliowego
- 2 jaja
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1 litr oleju
Instrukcje
- Przygotowanie ciasta:
Serek przełożyć do miski, wymieszać z jajkami, dodać przesianą mąkę razem z proszkiem do pieczenia i solą. Dokładnie wymieszać.
- Smażenie pączków:
W szerokim i płaskim rondlu rozgrzać olej do temperatury 175 stopni. Łyżką zanurzoną w oleju nabierać ciasto i wrzucać na rozgrzany olej. Smażyć z każdej strony i odkładać na ręcznik papierowy. Jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem.
Super to wyglada