Puszysty omlet z borówkami
Składniki
- 2 jajka
- łyżeczka cukru waniliowego
- łyżka cukru pudru
- 2 łyżki mąki pszennej
- łyżeczka masła
- borówki i cukier puder do posypania
Instrukcje
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno i dodać cukry. Wlać żółtka, zmiksować a następnie przesiać do miski bezpośrednio mąkę. Wymieszać wszystko szpatułką. Na patelni rozgrzać masło i wlać masę. Smażyć na małym ogniu, aż zobaczymy, że masa nam się ścina. Delikatnie przewrócić na drugą stronę. Jeśli mamy problem z przewróceniem, możemy włożyć na chwilę patelnię do rozgrzanego piekarnika i podpiec delikatnie górę a następnie przewrócić. Omlet posypać obficie cukrem pudrem i borówkami. Smacznego!