Sałatka z pieczonym kurczakiem i papryczkami pimientos
Składniki
- 1 upieczona pierś z kurczaka
- 1 głowka sałaty rzymskiej
- 10 papryczek zielonych
- 1 pomidor
- 1 czerwona cebula
- Dressing:
- 1 ząbek czosnku
- 1 mały kubek jogurtu naturalnego
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól i pieprz do smaku
Instrukcje
Sałatę myjemy, rwiemy na kawałki, wsypujemy do miseczek. dodajemy pokrojonego pomidora, cebulę czerwoną i kawałki kurczaka. Papryczki rumienimy na oliwie, solimy świeżo zmieloną solą morską i dodajemy do sałatki.
Dressing:
Ząbek czosnku przeciskamy przez praskę, dodajemy do jogurtu, mieszamy z sokiem z cytryny. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Sałatę polewamy sosem i podajemy z grzankami. Smacznego!