Brownie z malinami i białą czekoladą
Składniki
- 200 g gorzkiej czekolady
- 100 g białej czekolady
- 220 g masła
- 200 g cukru
- 180 g mąki pszennej
- 4 jaja
- 2 łyżki kakao
- 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
- 200 g malin (mogą być mrożone)
Instrukcje
Czekoladę gorzką i masło wrzucamy do miseczki i rozpuszczamy w mikrofalówce, mieszamy. Jajka wbijamy do miski, miksujemy na najwyższych obrotach, a następnie dodajemy w 3 partiach cukier. Do ubitych jajek dolewamy ostudzoną czekoladę z masłem. Po wymieszaniu, powoli dosypujemy przesianą mąkę z sodą i kakao i delikatnie miksujemy. Białą czekoladę kroimy na małe kawałeczki, wrzucamy do masy i mieszamy. Ciasto wykładamy do blaszki wyłożonej papierem, posypujemy malinami, wciskając je delikatnie. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 30-35 minut. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.
Miałam okazję zrobić. Prosty przepis, a rodzinka bardzo zadowolona 🙂
Pyszne! Idealne do niedzielnej kawki 😉 Polecam!
Dziękuję 🙂