Krewetki z makaronem w sosie maślano-pietruszkowym
Składniki
- ok. 20 dużych krewetek
- pół papryczki chili
- 3 ząbki czosnku
- 1 czerwona papryka (niekoniecznie)
- 250 g makaronu tagiatelle
- oliwa z oliwek
- łyżka masła
- sól i pieprz do smaku
- garść natki pietruszki
Instrukcje
Na dużej patelni rozgrzewamy kilka łyżek oliwy, dodajemy obrany i pokrojony drobno czosnek, krewetki obrane i oczyszczone, paprykę pokrojoną w kostkę oraz papryczkę chili. Smażymy 2-3 minuty aż krewetki nabiorą różowego koloru. Dodajemy pokrojoną pietruszkę i masło. Musi powstać maślano-pietruszkowy sos. Doprawiamy solą. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i dodajemy do krewetek, mieszamy. Wykładamy na talerz i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem.
Musze wypróbować przepis. Szukałam czegoś prostego z krewetkami i… jak na zamówienie znalazłam 🙂
Polecam, jest naprawdę proste a smak powalający 🙂 Jak już zrobisz to pokaż 🙂
Przepis super
Mega łatwy a jaki efekt 😀
Polecam wszystkim 🙂