
Makaron z łososiem, cukinią i szpinakiem
Składniki
- 200 g fileta z łososia
- 1 mała cukinia
- 200 g szpinaku
- 1 szklanka śmietanki 30%
- 2 ząbki czosnku
- 1 mała cebula
- sól i pieprz do smaku
- 3 łyżki oliwy do smażenia
Instrukcje
Na patelni rozgrzać oliwę. Cebule i czosnek drobno pokroić i wrzucić na patelnię. Po chwili dodać pokrojoną w kostkę cukinię. Podsmażyć na złoto, dodać pokrojonego łososia a następnie umyty szpinak. Dusić na wolnym ogniu kilka minut, dodać sól i pieprz oraz wlać śmietankę. Podawać z ugotowanym makaronem.
Ciekawy przepis na bezmięsne danie pełne energii 🙂 Fajnie że trafia tam też cukinia. Cukinia jest fajnym warzywem, bardzo smacznym po obróbce cieplnej. I wartościowym, zawiera potas, magnez, żelazo, witaminy A, C, K i witaminy z grupy B. To danie ładnie wygląda i świetnie smakuje, również polecam 🙂