Makaron z krewetkami, cukinią, szpinakiem i pomidorkami
Składniki
- 250 g makaronu tagliatelle
- 200 g szpinaku Baby
- 1 cukinia
- pół pęczka pietruszki
- 5 ząbków czosnku
- 2 łyżki mascarpone lub pół szklanki śmietany 30%
- 200 g krewetek
- 4 łyżki oliwy
- sól i pieprz do smaku
Instrukcje
Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu.
Na dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilkę dusić i dodać krewetki oraz pokrojoną w kosteczkę cukinię. Po chwili dodać pokrojoną pietruszkę, sól i pieprz, a następnie szpinak, serek i pomidorki. Wymieszać, smażyć kilka minut, a następnie dodać ugotowany makaron i od razu podawać. Można posypać przed podaniem tartym parmezanem i świeżo zmielonym pieprzem.