Tagliatelle z krewetkami i pomidorami
Składniki
- 300 g oczyszczonych krewetek tiger
- 5 ząbków czosnku
- 1 pęczek pietruszki
- 3 duże pomidory
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 1 łyżka masła
- sól i świeżo mielony pieprz
- 400 g makaronu tagliatelle
Instrukcje
Na dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać przeciśnięty przez praskę lub pokrojony w plasterki czosnek, dodać krewetki i smażyć kilka minut, aż krewetki zrobią się różowe. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę, dodać do krewetek. Doprawić solą i pieprzem, wrzucić pokrojoną pietruszkę i smażyć kilka minut, aż składniki się połączą a pomidory częściowo rozgotują.
W osobnym garnku ugotować makaron al dente. Odcedzić i dodać do sosu. Wymieszać makaron z sosem i od razu podawać.
Po co jest masło?
Dla lepszego smaku 😉