
Galaretka z kremem czekoladowym
Szybki i pyszny deser na Walentynki i nie tylko. Uwielbiany przez dzieci jak i dorosłych. Galaretkę truskawkową można zamienić na poziomkową lub malinową. Deser robi się szybko, ale należy dzień wcześniej rozpuścić czekoladę w śmietance i pamiętać, że galaretka też potrzebuje czasu na stężenie. Polecam!
Składniki
Instrukcje
Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Przelać do salaterek i odstawić do stężenia.
Czekoladę rozpuścić w gorącej śmietance. Wymieszać i odstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Zimną czekoladę zmiksować z mascarpone na sztywno, przełożyć do rękawa z ozdobną tylką i wyciskać krem na galaretki. Schłodzić przez godzinę w lodówce. Można udekorować świeżymi truskawkami lub malinami lub kawałkami czekolady.