Tagliatelle w sosie pieczarkowym z kurczakiem
Składniki
- 2 piersi z kurczaka
- 250 g pieczarek
- pół szklanki słodkiej śmietany
- 1 cebula
- 2 łyżki oliwy
- pęczek koperku
- 3 łyżki białego serka śniadaniowego
- pół czerwonej papryki
- makaron tagliatelle
Instrukcje
Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić cebulkę, dodać umyte i pokrojone w kostkę pieczarki, smażyć około 7 minut. Piersi umyć, oczyścić, pokroić w kostkę, posolić i dodać do pieczarek razem z pokrojoną papryką, dusić pod przykryciem. Po około 10 minutach jak już mięso będzie miękkie dodać śmietanę, koperek i serek biały. W razie potrzeby przyprawić jeszcze sola i pieprzem. Podawać z makaronem ugotowanym al dente. Smacznego!
Szybkie, łatwe, PYSZNE!!! Polecem 🙂